Op 26 januari 2018 vond in Hotel van der Valk Duiven de Duivense Sportverkiezing 2017 plaats. Het sportfeest voor sportliefhebbers, clubs, verenigingen en bestuurders. De Duivense amazones Gerritsen en Nieuwenhuis werden sporters van het jaar

Pam Nieuwenhuis en Estée Gerritsen zijn de sporters van het jaar van de gemeente Duiven geworden. Dit kregen beide amazones zaterdagavond te horen tijdens de feestelijke bekendmaking in het Van der Valkhotel. Nieuwenhuis liet hardloper Yvo van den IJssel en triatleet Marco van Dijk achter zich. Gerritsen won in de categorie aangepast sporter van het jaar. Zij eindigde vóór de visueel gehandicapte kickbokser Miranda Blomsma en Pigeons on Wheels, het rolstoelteam van basketbalvereniging Pigeons.

Met de prijs voor de meest bijzondere sportprestatie ging triatleet Hugo Boschker aan de haal. Boschker, die voorzitter van voetbalvereniging DVV was, haalde meer stemmen dan hardloper Marjolein Houthuijzen en Alpe d'HuZes, dat wielrenners voor het goede doel de Alpencol Alpe d'Huez laat beklimmen.

Ook bekroond werd de beste sportfoto. Hier ging de eerste prijs naar Marcel de Bont, die een actiefoto van hockeyclub De Westerduiven maakte. Achter De Bont eindigden Froukje Sandberg en Koos Roelofs, die respectievelijk een wedstrijdfoto inzonden van Pigeons en Sportclub Groessen.

Meer informatie: http://www.sportverkiezing-duiven.com/Home/