Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een onderzoek gestart naar 'een aantal' bedrijven dat mogelijk de wet overtreedt. Welke dat zijn, wil een woordvoerder niet zeggen. De toezichthouder doet de onderzoeken nadat er opvallend veel klachten over dit soort abonnementen binnenkwamen bij Consumwijzer, een onderdeel van de ACM. In het afgelopen halfjaar kwamen er ongeveer 450 klachten binnen, zegt de woordvoerder. Daarmee is het de grootste ergernis voor consumenten op dit moment.

Want hoe handig zo'n abonnement waarbij je op de hoogte wordt gehouden van kortingen ook klinkt, de bedrijven achter de kortingsacties vragen wel geld voor deze abonnementen. En die bedragen zijn niet mals, ze variĆ«ren volgens de ACM tussen de tientallen en honderd euro per jaar. 

"Het zijn vooral ouderen, die geen nee durven te zeggen", vertelt een woordvoerder. Telemarketeers hanteren volgens de ACM soms agressieve verkooppraatjes aan de telefoon: "Ouderen voelen zich dan onder druk gezet en om er maar vanaf te zijn, zeggen ze dan 'ja'", legt de woordvoerder uit.
Dat bedrijven zich op ouderen richten, is laf vindt Bernadette van Buchem, directeur bij de ACM. Sommige bedrijven gaan zelfs zo agressief te werk dat ze incassobureau's inschakelen om het abonnementsgeld te innen, vult de woordvoerder aan.

Juist om dit soort praktijken aan te pakken geldt sinds 2014 dat alleen mondelinge instemming niet genoeg is. Er moet ook een handtekening gezet worden, tot die tijd mag er geen geld afgeschreven worden. Dat kan ook via een mail of brief, maar een handtekening blijft nodig voor een geldige deal.
Als er echt iets niet in de haak blijkt te zijn, kan de ACM maatregelen nemen die variƫren van boetes, een dwangsom of alleen een waarschuwing.

Bron: RTL Z 26 juli 2017 12:25